Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Misverstanden in Denemarken vragen om goed overleg

vrijdag 19 januari 2018

In het afgelopen jaar zijn er een aantal misverstanden en incidenten in Denemarken voorgevallen. Omdat wij als Nederlandse vissers in Deense wateren te gast zijn, willen we deze incidenten voorkomen.

Kort na een aantal incidenten heeft VisNed contact opgenomen met onze Deense collega’s en zaken toegelicht. Ook hebben we toen in Visserijnieuws en onze nieuwbrief gewezen op de verantwoordelijkheid die Nederlandse vissers hebben bij hun activiteiten, ook in buitelandse wateren.

Afgelopen december spraken we opnieuw met onze Deense collega’s bij een NSAC-vergadering en kwamen we tot de conclusie dat goed overleg beter is dan slechte publiciteit. Met elkaar praten is altijd beter dan over elkaar.

Daarom gaan we op 30 januari in Taulov (in het midden van Jutland) op het kantoor van de Deense PO met elkaar in gesprek. Over Brexit, over aanlandplicht, over visserij in het Skagerrak en over Pulsvisserij. Dat we ook hier eendrachtig samen optrekken met de NVB behoeft geen toelichting. In onze nieuwsbrief van februari doen we verslag. 

← Overzicht