Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Werkgroep ontwikkeling branche-RI&E op stoom

vrijdag 19 januari 2018

Op donderdag 11 en vrijdag 12 januari was de werkgroep Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) van de Sectorraad Visserij te gast bij de Nederlandse Vissersbond in Emmeloord voor een werksessie om stappen te zetten in het realiseren van een branche-RI&E voor de kottervisserij. De werkgroep werkt aan verdere invulling van de online tool die beschikbaar moet komen voor kottereigenaren.

De werkgroep heeft onder andere gewerkt aan werkbare veiligheidsinstructies voor de meest risicovolle werkzaamheden aan boord die door de werkgroep samen met vissers zijn geïdentificeerd. Wanneer ze compleet zijn zullen de instructies aan een klankbordgroep van vissers worden voorgelegd.

In de werkgroep zitten o.a. ARBO-deskundigen en vertegenwoordigers van de visserij-organisaties en de Sectorraad Visserij. Ook ProSea werd betrokken omdat zij de visualisatie van de werkinstructies voor hun rekening gaan nemen met behulp van de website vistikhetmaar.nl. Namens VisNed namen Geert Meun, David Ras en bestuurslid Anne Marie van Seters deel aan de werksessie. Volgende week wordt in Visserijnieuws meer aandacht besteedt aan de RI&E voor de kottervisserij.

← Overzicht